İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

40. İstanbul Turizm Haftası Basına Tanıtıldı., (12.04.2016)

Beykoz, bu yıl 15-22 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan 40. Turizm Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Doğa gezileri, fotoğraf turları, cam şovları, spor müsabakaları, yarışmalar ve Uçurtma Festivali ile renklenecek etkinlikler kapsamında bir de çalıştay düzenlenecek.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Beykoz Belediyesi işbirliğiyle kutlanacak 40. Turizm Haftası’nın basın lansmanı; turizm acenteleri, sektör yayıncıları ve basın mensuplarının katıldığı tanıtım turuyla gerçekleştirildi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ile Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun katılımıyla Küçüksu İskelesi’nden tekneyle açılan turizmcilere; Göksu’dan Anadoluhisarı, Kanlıca, Anadolukavağı ve Poyrazköy’e kadar Boğaz’ın güzellikleri eşliğinde gezi güzergâhı tanıtıldı. Basın lansmanına katılan turizm dostları, etkinlik kapsamında belirlenen Cam Ocağı, Polonezköy Tabiat Parkı ve Kelebek Çiftliği gibi ilçenin turizm noktalarını da gezdi. Küçüksu İskelesi’nden tekne gezisi ile başlayan basın lansmanına, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ile Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da katıldı.

Ülke genelinde her yıl kutlanan Turizm Haftası ile yurt çapında turizm bilincinin gelişmesi, iç turizmin canlanması ve turizm hareketlerine katılımın artması hedefleniyor. Beykoz’un kültür ve doğa mirası ile gelişen turizm vizyonuna katkı yapacak hafta boyunca rehber ve acentelerin katılımıyla ilçe turları, fotoğraf gezileri, cam şovları, yöresel yemek, balık tutma ve yoğurt yeme yarışmaları, Uçurtma Festivali, paintball ve plaj futbolu karşılaşmaları yapılacak. Etkinlikler kapsamında yer alan çalıştayda ise “Beykoz’da Sürdürülebilir Turizm ve Çözümleri” masaya yatırılacak, ilçenin turizm dinamiğini artıracak öneriler paylaşılacak.

BEYKOZ, TURİZMİN YILDIZI OLACAK

İstanbul’un en yeşil ilçesi olan Beykoz’da Turizm Haftası’na ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyduklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; “Kanal Riva, Hollykoz, Kılıçlı Film Platosu, Yalıköy Cam Sokağı, Kanlıca-Çubuklu Sahilyolu, Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı, Karlıtepe Mesire Alanı, Bal Kent, Yuşa Tepesi Yenileme ve Teleferik projeleriyle Beykoz, birkaç yıl içinde turizmin yıldızı olacak. Turizm Haftası’nın ilçemizin gelişen vizyonuna katkı sunacağını ümit ediyor, tüm İstanbulluları birbirinden keyifli ve renkli etkinliklerle ilçemizin turizm noktalarını keşfetmeye bekliyorum” dedi.